Ipswich, Suffolk

Full Apartment Design

This property was a blank canvas. A newly refurbished listed building that had been split into apartments with original features kept were possible.

It's a rarity to have a 'new' apartment with such high ceilings.

Unfortunately the standard white walls and dark grey carpet wasn't to the client's taste so we injected some softer neutrals, added panelling detail in both living room and living room and some quirky design details to create a more visually interesting and comfy home.

We played on the height with long mirrors, statement ceiling lights and panelling.

Ipswich0251
Ipswich0251

press to zoom
Ipswich0325
Ipswich0325

press to zoom
426A8013
426A8013

press to zoom
Ipswich0251
Ipswich0251

press to zoom
1/17
Ipswich0251
press to zoom
Ipswich0325
press to zoom
Ipswich0316
press to zoom
Ipswich0283
press to zoom
Ipswich0262
press to zoom
426A8069
press to zoom
1/3

In the bedroom we used panelling again but in a different way with some textured wallpaper inside for a design feature/

With the brief being to have minimal furniture this room was large so needed some added detail so it didn't feel to blank and vast.

Built in large cupboard actually hid the rather bizarrely placed electric metre but looked fab either side of the chimney.

This certainly was transformed from a bland white box to a more stylish, warm and cosy apartment.